Laxpaket med apelsinsmör

(4 port)@3c recept/indrag:4 laxfiléer à ca 150 g, salt, peppar3 små fänkåldet gröna från 1 purjolök1 bit squash ca 7 cmflytande margarin/olja0,5 hönsbuljongtärning1 krm malen koriander1 krm citronpepparApelsinsmör: 50 g smör eller bordsmargarin, rivet skal av en väl tvättad apelsin, 1 msk apelsinsaft, 1 krm citronpeppar, en droppe flytande honung, dill, en halv apelsin i tunna skivorGarnering: dillkvistar, apelsinskivor

Mat & dryck2000-11-23 00:01
Salta och peppra laxfiléerna. Låt ligga medan det gröna görs i ordning. Ansa fänkålen genom att ta bort de grova delarna. Skär dem i fina skivor. Dela dem eventuellt. Snitta, skölj och strimla det gröna från purjolöken. Skölj squashen och skär den i bitar.
Fräs fänkål, purjolök och squash i olja tills det mjuknar något utan att det tar färg. Smula över buljongtärning och krydda med koriander och citronpeppar. Fördela grönsakerna på fyra mycket lätt smorda ark bakplåtspapper. Stick ner tunna apelsinskivor i grönsakerna. Lägg på laxfiléerna.
Rör samman alla ingredienser till apelsinsmöret. Lägg en klick på varje laxfilé samt en dillkvist.
Förslut paketen väl (som en påse i formen) och bind om dem med ett bomullssnöre, lägg i ugnssäker form. Baka i ugn vid 200 grader ca 15 min. Lägg ett paket på tallriken och låt var och en öppna sitt paket. Garnera med ytterligare lite dill och apelsinskivor. Servera med små kokta potatisar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!