Laxrullader med pestofyllning
(4 port)12 laxschnitzlar ca 600 g.Fyllning:1 kruka färsk basilika0,5û1 dl valnötter, 0,5 dl olivolja (olja)0,5 dl riven parmesanost1 pressad vitlöksklyfta.Tomatsås:4û5 tomater (ca 400 g)1 liten purjolök1,5 msk tomatpuré1 msk olja0,5 tsk salt1 tsk råsocker1 tsk vinäger.
Gör fyllningen genom att plocka basilikabladen från stjälkarna. Rosta gärna nötterna i torr het stekpanna. Passa noga!
Mixa basilikablad och nötter till puré.
Tillsätt oljan i en fin stråle. Blanda ner ost och vitlök. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet. Snitta och skölj purjolöken. Ta enbart det gröna och strimla fint.
Fräs på svag värme purjogrönt, tomatkött och tomatpuré i olja ett par minuter. Rör ner salt, socker och vinäger.
Bred ut laxschnitzlarna på ett skärbräde. Fördela peston på dem. Rulla ihop.
Lägg dem i smord ugnssäker form. Pensla/glasera rullarna med tomatsåsen.
Grädda mitt i ugnen tills laxen är genombakad, 20û25 min.
Bjud med kokt pasta eller potatis och nätt kokta grönsaker, t ex små blomkålsbuketter och sockerärter eller haricots verts från frys.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!