Laxtartar i glas (4 portioner)

200 g kallrökt lax i bit2 salladslökar1 tomat1 avokado1 lime½ kruka koriander flingsalt och nymald svartpepparTill servering:Gott knäckebrödLagrad ost

Mat & dryck2009-04-23 07:00
Skär laxen i små kuber. Se till att inga ben kommer med. Lägg det i en stor skål. Strimla salladslökarna tvärsöver, dela, kärna ur och tärna tomatköttet. Blanda det med laxen. Så här långt kan du förbereda. Sätt över plastfolie och ställ in i kylen. Vid servering: Dela avokadon och ta ut kärnan. Tärna köttet smått och blanda i laxen. Pressa över halva limen. Hacka koriander och blanda i tillsammans med en liten nypa flingsalt och nymald svartpeppar. Skär fyra klyftor av resten av limen. Skeda upp i glas, garnera med limeklyfta och servera med liten sked eller gaffel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!