Laxtartar på kavring

(ca 10 port)150 g kallrökt lax150 g gravad lax1 tsk fint hackad rödlök2 tsk lime- eller citronsaftrivet skal av 1 väl tvättad lime (eller skal från 1/2 citron)1 krm citronpeppar50 g röd stenbitsrom0,5 dl finklippt dillServering: 5 skivor kavring (dela varje skiva i trekanter), dillvippor, lime- och citronklyftor

Mat & dryck2000-12-11 00:00
Se till att laxen är fri från alla ben (ta bort skinnet). Skär den i mycket små tärningar. Blanda samman med övriga ingredienser.
Täck över och ställ kallt gärna över natt. Skär kavringen i skivor och dela varje skiva i två trekanter. Stek dem lätt i lite fett i stekpanna och låt kallna. Forma ”ägg” av laxblandningen med hjälp av en matsked som doppas i kallt vatten.
Lägg laxäggen på brödskivorna. Garnera med en dillkvist. Lägg upp på fat och garnera fatet med lime- och citronklyftor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!