Lingon- och chokladmousse

(6 port)Visst kan man blanda lingon med choklad! Det är den här moussen bevis på.2 dl lingon + 1 dl sockereller ca 2 dl rårörda lingon400 g ljus blockchoklad3 dl vispgräddeSås: 2 dl lingon, 1 dl vatten, florsocker eller 1,5 dl rårörda lingon + 0,5 dl vatten

Mat & dryck2001-09-20 00:01
Koka lingon med socker några minuter eller använd rårörda. Mixa lingonen till en slät puré. Koka upp vatten i en kastrull. Ta från plattan och sätt en djup värmetålig tallrik över. Bryt chokladen i bitar och lägg i tallriken. Låt den smälta. Vispa grädden lätt. Rör ner lingonpurén i chokladen. Vänd ner grädden. Häll upp smeten i portionsglas eller i en skål. Ställ kallt att stelna några timmar. Till såsen kokas lingonen upp med vatten och får koka några minuter. Eller använd rårörda och blanda dem med vatten. Mixa till en slät sås och smaka av med florsocker. Har moussen fått stelna i skål, så skeda upp moussen och lägg på assietter. Häll lite sås runt om moussen. Garnera ev med hela lingon (gärna direkt från frys om det finns).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!