Lingoncumberlandsås

En given följeslagare till köttpatéer och då speciellt till viltpaté. Passar även till gåsen i november och till en ugnsstekt hel ”vild kyckling” som kryddats med enbär, rosmarin, peppar och salt.4 dl lingonsyltskal och saft av 1 apelsin1,5 dl svartvinbärsgelé1,5 dl rödvin1 tsk malen ingefära,2 msk rött portvin eller madeira

Mat & dryck2001-09-20 00:01
Passera lingonsylten genom sil. Skrubba apelsinen i ljummet vatten. Skala apelsinen tunt med potatisskalare och strimla skalet fint. Förväll i vatten 2-3 min. Häll av vattnet och låt rinna av. Smält geléet på svag värme. Rör ner lingonpurén tillsammans med vin, ingefära, apelsinskal och saft. Smaka av med portvin eller madeira. Förvara den kallt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!