Lingonpäron

Lingonpäron var ofta den obligatoriska efterrätten då stek med gräddsås bjöds till helgen.2 kg fasta päron2 l lingon1 l vatten5 dl socker till varje liter saft1 kanelstång

Mat & dryck2001-09-20 00:01
Skölj lingonen och koka upp dem med vatten. Koka ca 15 min. Sila ifrån lingonen. Mät saften och koka upp den med socker och kanelstång. Skala päronen, halvera och ta bort kärnhuset med en sked. Lägg ner päronen efter hand i lagen och låt koka sakta tills de är nätt mjuka ca 30-40 minuter. Hur lång tid beror på päronsort. Lägg päronen i väl rengjorda och varma glasburkar. Koka ihop lagen och ta sedan bort kanelstången. Rör ev ut 1 krm natriumbensoat per liter lag. Häll lagen över päronen och förslut. Förvara kallt. Servera dem med mjukvispad grädde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!