Linssoppa

(4 port)2 dl röda eller gröna linser2 gula lökar1 msk olja1 l vatten, 1 hönsbuljong-tärning1 msk paprikapulver1 tsk salt1 lagerblad1û2 vitlöksklyftor1 burk tomater 400 g1/2 tsk socker, 1/2 tsk vinäger

Mat & dryck1998-11-26 14:20
Skölj linserna väl. Skala och hacka löken.
Fräs den mjuk i olja i en gryta. Blanda ner vatten, buljongtärning, paprikapulver, salt, lagerblad, pressade vitlöksklyftor och tomater med spad.
Koka under lock på svag värme tills linserna är mjuka. Det tar för röda 8û10 min och för gröna 30û40 min.
Smaka av soppan med socker och vinäger. Om soppan verkar för tjock så späd med mer vatten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!