Ljummen kycklingsallad med nudlar
4 portioner200 g äggnudlar4 strimlade kycklingfiléer1 tsk sesamolja2 msk chilisoja, alt vanligt sojasalt och peppar efter smak1 påse, 125 g baby spenat (små späda spenatblad)200 g strimlade sockerärtorPaprikadressing:2 msk sesamolja2 tsk balsamvinäger3-4 msk vatten1/2 finhackad paprika1 urkärnad och finhackad röd chili2 strimlade salladslökar2 msk hackad färsk koriander, alt persiljasalt och peppar efter smak
Börja med dressingen: Vispa ihop sesamolja, balsamvinäger och vatten. Blanda i grönsakshacket och smaka av med salt och peppar. Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Låt de rinna av i durkslag och spola dem lätt i kallt vatten. Stek kycklingstrimlorna i sesamolja cirka 5 minuter och krydda med chilisoja och salt och peppar. Blanda nudlarna i en skål med kycklingstrimlorna, spenatblad, strimlade sockerärtor och dressingen. Servera genast.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!