Lök- och ostsoppa

1 gul lök, 1 morot3 stjälkar selleri1,5 msk smör, 1 msk vetemjöl7 dl vatten, 1,5 grönsaksbuljongtärning1 lagerblad, 0,5 krm svartpeppar3 dl standardmjölk1 syrligt äpple, 75 g grönmögelostklippt persilja

Mat & dryck1998-11-24 10:34
Skala och hacka lök och morot fint. Hacka sellerin. Fräs lök, morot och
selleri knappt mjuka i fett i en gryta. Strö över mjöl och rör om. Späd med
vatten och smula ner buljongtärningen. Koka upp. Skala och kärna ur äpplet och skär i tärningar. Lägg i äpple, lagerblad, peppar och häll i mjölk. Koka nu soppan på svag värme under lock, 10-15 min.
Ta grytan från värmen och ta upp lagerbladet. Blanda ner riven ost. Koka inte soppan mer, då blir osten seg.
Bjud med bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!