Lubija Polo

Kött- och risgryta4 personer4 gula lökar1 kg köttfärs6 msk tomatpuré1 paket saffran0,5 kg haricot vertsBasmatiris för 4 personer som får ligga i blöt ett par timmar innan tillagning3 medelstora potatisar i decimetertjocka skivorRapsoljasalt och peppar

Mat & dryck2007-09-27 09:33
Hacka och stek löken i några matskedar rapsolja i en stekpanna, tillsätt köttfärsen och blanda i tomatpuré, saffran, salt och peppar. Ställ åt sidan.
Koka riset i tio minuter med lite salt i en kastrull med rikligt med vatten (lika mycket vatten som när du kokar spagetti). Skölj därefter riset i ett durkslag. Lägg den skivade potatisen i en teflongryta med lite olja och stek gyllenbrun. Tillsätt riset och därefter köttfärsröran.Rör om försiktigt. Lägg en handduk under locket och låt grytan stå på svag värme på spisen i cirka en timme.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!