Lufttorkade skinkrullar med ädelost, fikon och smörstekta valnötter

En superenkel förrätt där du kan göra rullarna klara i förväg. Kom ihåg att ta ut dem ur kylen upp till en timme innan servering så de är rumsvarma. Då kommer smakerna fram bättre.

Mat & dryck2012-12-27 09:43

4 personer

8 skivor lufttorkad skinka
130 g krämig ädelost
2 nävar rucolasallat
olivolja
2 färska fikon
1 dl valnötskärnor
1 msk smör
1 msk flytande honung
krämig balsamico
flingsalt och nymald svartpeppar

1. Skär osten i långa stavar och rulla in i skinkan till rullar.
2. Vid servering dressar du rucolan med lite olivolja och flingsalt och peppar och skär fikonen i klyftor. Fördela det på fyra tallrikar.
3. Stek valnötterna mycket hastigt i smöret, rör i honung och strö på en nypa flingsalt. Skaka om pannan och lägg nötterna på salladen.
4. Arrangera skinkrullarna ovanpå och ringla över lite krämig balsamico. Servera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!