Lyxsallad med hjortron och pilgrimsmusslor

4 personer2 krukor romansallad, alt en påse "Sommarmix"ca 200 g späda sockerärtor (finns frysta när det inte är säsong)2 — 3 dl kokta black-eyebönor (alt en brk vita Canellinibönor om Du vill vara sommarlat)150 g äkta grekisk fetaost1 ask djupfrysta hjortronDressing:2 msk hjortronvinäger5 msk fin jungfruolivoljasalt och peppar från kvarn3 — 4 pilgrimsmusslor/person, beroende på storlekpressad lime, olivolja, salt, peppartunna träspett

Mat & dryck2007-08-09 00:00

Om Du inte tycker om pilgrimsmusslor kan de naturligtvis bytas ut mot något annat, exvis tunna skivor rökt eller gravad lax, lufttorkad skinka, smakrik korv, grillad kyckling eller annat.
Börja med att förbereda och koka bönorna enl anvisning på paketet, eller öppna burken när det är så dags och skölj bönorna och låt dem rinna av.
Tina hjortronen och pilgrimsmusslorna. Strimla salladen. Ansa sockerärtorna, och låt dem få ett hastigt uppkok i lätt saltat vatten, bara så pass att de mjuknar lite. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.
Blanda sallad, ärtor, bönor och hjortron på ett stort fat, och smula över fetaosten. Skaka ihop dressingen och ringla över. Servera genast med pilgrimsmusslor, penslade med en blandning av lika delar olja och limesaft, och hastigt stekta eller grillade några minuter på varje sida. Trä upp musslorna på tunna träspett och servera dem vid sidan om. Gott bröd till.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!