Mandelkaka med citrussmak

400 g mandelmassa4 ägg normalstorlek1,5 dl kokosflingor1 burk citruskesella 250 grivet skal av 1 väl tvättad citron, rivet skal av 0,5 lime (väl tvättad)

Mat & dryck2002-01-17 00:01
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och brödbeströ en rund form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet direkt ner i en bunke. Tillsätt äggen och vispa till en pösig smet. Blanda ner kokosflingor, kesella och citrusskalen. Blanda varsamt om till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna helt. Pudra vid servering över ytan med florsocker med citronsmak och dessutom kan kakan få sällskap av mjukvispad grädde där hälften av grädden ersatts med citron kesella.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!