Mandelkaka med lakritsfrosting

(ca 30-40 st i knäckformar)

Mat & dryck2011-09-22 09:08

Mandelkakor:
90 g smör
40 g mandelmassa
1/2 ägg
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Frosting:
4 krm mald rålakrits (finns att köpa på chokladbutiken.se. Kan ersättas med 2 msk mortlad turkisk peppar)
150 g smör
150 g färskost
300 g florsocker

1. Börja med kakorna. Smält smör, vispa ägg och mjölk, blanda ner riven mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Häll ner det smälta smöret.
2. Häll upp i knäckformar och grädda i 180 grader tills de fått gyllenbrun yta (8-10 min)
3. Gör frosting. Smält smör. Vispa ihop färskost, florsocker och smör. Tillsätt den malda rålakritsen/turkisk peppar.
4. Ha på en klick frosting på mandelkakan och garnera med ett hallon på toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!