Mandelterrin med hallonsås

En terrin med mandelsmak och ”inbakade” nektarintärningar.(ca 8 port)4 dl kesella0,5 dl vetemjöl1 dl florsocker4 ägg normalstora2 dl crème fraiche lättrivet skal av 0,5 citron100 g mandelmassa2 dl fint tärnad nektarinSås: 200 gram hallon, 2 dl crème fraiche lätt, ev lite florsocker, ev citruslikör

Mat & dryck2001-08-02 00:01
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form rymd ca 1,5 liter och lägg ett smort avpassat bakplåtspapper i botten. ”Ströa” den eventuellt med krossad flagad mandel. Blanda i en skål kesella med vetemjöl, florsocker, ägg, crème fraiche och citronskal. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda ner i smeten. Häll hälften av smeten i formen. Lägg på nektarintärningarna och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Lägg över ett bakplåtspapper efter halva tiden. Ta ut formen och låt svalna. Täck över och ställ den kallt över natt. Stjälp upp på fat. Mosa hallonen och blanda dem med crème fraiche. Smaka eventuellt av med lite florsocker och om det råkar finnas en gnutta citruslikör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!