Mango och lax a la Mikael

Mikael Borg, Höglunds catering, lagar till en trerättters meny för två för 100 kronor.Förrätt: Rökt kalkonbröst och äggröra i rosenbröd.Huvudrätt: Mangogratinerad laxfilé med paprika och gräslök.Dessert: Färsk fruktsallad med kardemummadressing.

Mat & dryck1998-12-02 11:11
Rökt kalkonbröst och äggröra i rosenbröd
2x50 g tunt skivat rökt kalkonbröst (6 skivor)
1 ägg
2 msk crFme fraiche
1 msk majonnäs
2 salladsblad
1 msk fint skuren gräslök
salt, peppar

Gör så här: Rör ihop ägg och crFme fraiche på svag värme i en tjockbottnad rostfri kastrull eller en med teflonbeläggning. Låt kallna.
Gröp ur det innersta av brödet efter att "locket" skurits bort högst upp.
Lägg först i salladsbladet och sedan kalkonskivorna omlott till en "tratt". I denna "tratt" läggs sedan den kalla äggröran blandad med majonnäs, gräslök, salt och peppar.

Mangogratinerad laxfilé med paprika och gräslök
2x160 g laxfiléskivor
1,5 dl crFme fraiche
1 st äggula
1 tsk matolja
1 liten röd paprika
1 st mangofrukt
gräslök
2 tsk balsamvinäger (eller annan vinäger)
salt, peppar
1/2 kg potatis (att koka eller pressa)

Gör så här: Strimla röd paprika och mangokött fint. Mjuka upp detta i oljan. Tillsätt crFme fraiche och balsamvinäger.
Smaksätt på svag värme med gräslök, salt och peppar. Låt svalna och rör sedan ner äggulan. Krydda laxfilén med stött rosmarin, rosépeppar och salt.
Lägg över crFme fraiche-blandningen och gratinera i ugn i 185 grader cirka tio minuter.

Färsk fruktsallad med kardemummadressing
Skär valfria frukter i trevliga bitar (klyftor, skivor, kuber eller kulor).
Kardemummadressing: 1/2 dl creme fraiche, 1 tsk sirap, kardemumma. Ringlas över frukten, eventuellt citronmeliss.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!