Mangosorbet

(4 port)4 mogna mangofrukter à ca 200 g/st1 msk florsockersaft av 1 pressad citron2 msk punsch eller rom

Mat & dryck2002-03-07 00:01
Skala och skär frukterna i klyftor mot den stora platta kärnan. Hacka eller mixa fruktköttet i maskin med socker, citronsaft och sprit. Lägg massan i en bunke. Den skall stå i frysen sammanlagt fem timmar men tas ut en första
gång redan efter 30 minuter. Då ska massan vispas luftig med elvisp. Därefter ett par gånger till under infrysningen. Massan ska bli pösig och inte innehålla några iskristaller.
Ta ut sorbeten strax innan den ska serveras (den smälter fort och ska inte tempereras innan). Skeda upp i glas (eventuellt med hög fot), coupeglas eller dylikt. Servera genast. På bilden samsas mangosorbeten med citronsorbet och hallonsås.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!