Marängbon med chokladkanelsås

(10 st)Marängkransar med glass och en chokladkanelsås blir något alldeles extra.3 äggvitor (1 dl), 2,5 dl socker1 krm ättikssprit, 1 msk kakao, 1 tsk kanelChokladkanelsås:3,5 msk kakao, 2 tsk kanel, 1,5 dl socker, 2,5 dl vatten, 1,5 msk margarin.

Mat & dryck1998-11-23 14:23
Vispa upp vitorna lätt och tillsätt 1 dl socker och ättikssprit. Fortsätt vispa till hårt skum.
Blanda ner kakao och kanel varsamt.
Vänd ner resten av sockret med långa tag.
Spritsa smeten till kransar på bakpapperklädda och
smorda plåtar.
Grädda i ugn vid 100 grader, ca 45 min.
Marängerna ska få lite färg och kännas lätta. Lossa marängerna, men låt dem ligga kvar på
plåten.
Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen 5_10 min.
Fyll marängerna med vaniljglass. Häll lite sås över, som kan vara antingen varm eller kall. Bjud resten av såsen till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!