Marängtårta med mango
Vispa 3 äggvitor hårda. Tillsätt 2 msk socker (av totalt 3 dl socker) och vispa riktigt hårt. Vänd ner resten av sockret.
Bred eller spritsa ut marängsmeten i rundlarna. Grädda båda bottnarna i ugn vid 125 grader ca 1 timme.
Låt plåtarna byta plats efter halva tiden. Sedan ska bottnarna kallna.
Gör en kräm genom att dela en mangofrukt och mosa
fruktköttet. Blanda det med rivet skal och saft av en halv citron, 2 msk socker och 2 uppvispade ägg- gulor i en kastrull.
Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Låt den kallna.
Vispa 2 dl tjock grädde. Blanda ner 3/4 av den i krämen och bred den på ena bottnen.
Lägg på den andra bottnen. Riv över blockchoklad och garnera med resten av grädden
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!