Marinerad biff med grönsaksmix

(4 port)4 biffar eller entrecoteMarinad: 2 msk olja, 1 msk soja, 1 tsk salt, 1 tsk mald svartpeppar, 2 tsk torkade och stötta örtkryddor.Grönsaksmix: 2 röda paprikor, det gröna av purjolök, 1 påse frysta potatisklyftor, 250 g frysta sockerärter, örtsalt, olja.

Mat & dryck1998-11-24 16:52
Blanda samman marinaden. Lägg köttet på en tallrik och pensla runt om med marinaden. Låt stå ca 15 min.
Tina sockerärterna och snitta dem på längden.
Snitta, skölj och strimla det purjogröna. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Börja med att steka potatisklyftorna i olja eller flytande margarin i en gjutjärnsstekpanna tills de nästan är mjuka. Blanda ner övrigt grönt och
stek färdigt. Strö över lite örtsalt.
Stek biffen 2 min per sida eller entrecoten 2û3 min per sida.
Bjud nylagat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!