Marinerad böckling

(4 port)Senapssmakande sås hälls över böcklingfiléer och får stå och dra några timmar innan servering.6 böcklingar0,5 dl finhackad dill3 msk starksöt senap2 msk vinäger2 dl oljaGarnering: 1 dl finhackad dill2 msk kapris1 finhackad gul lök (gärna färsk lök och ta med lite av blasten)

Mat & dryck2001-06-21 00:01
Rensa böcklingen. Lägg filéerna i en skål. Blanda dill, senap och vinäger. Droppa ner oljan under kraftig omrörning. Häll såsen över böcklingen. Täck över och ställ kallt ett par timmar. Vänd filéerna varsamt en gång under marineringen. Lägg upp dem på fat och garnera med dill, lök (ev blast) och kapris. Lägg gärna till som garnering även rosiga skivade (eller hela med blast, om den är fin) rädisor och färsk gurka skuren i knubbiga skivor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!