Marinerade grillade tigerräkor
600 g tigerräkorMarinad: 2 msk riven ingefära2 msk riven vitlök1 röd chili finhackad1 lime saft och skal1 msk honung1 dl oljaPensla på efteråt:4 msk sweet chilisåsSalt och peppar
Foto: Tor Johnsson
1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg tillsammans med de tinade, skalade räkorna i en plastpåse minst 30 minuter.
2. Trä upp räkorna på spett, men använd två spett för att lättare kunna vända dem. Torka av dem och grilla på rätt hög värme 1 1/2—2 minuter på varje sida. Ta av från gillen och låt vila någon minut.
3. Pensla spetten med chilisåsen och servera tillsammans med en fräsch sallad eller nykokt jasminris.
Gott till är en sås på matlagningsyoghurt, ingefära och sweet chilisås. Blanda efter tycke och smak.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!