Marinerade grillade ­tigerräkor

600 g tigerräkorMarinad: 2 msk riven ingefära2 msk riven vitlök1 röd chili finhackad1 lime saft och skal1 msk honung1 dl oljaPensla på efteråt:4 msk sweet chilisåsSalt och peppar

Foto: Tor Johnsson

Mat & dryck2009-06-04 01:02
Här tar jag en god och miljövänlig tigerräka. Använd den marinad/glaze du själv tycker är bäst.

1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg tillsammans med de tinade, skalade räkorna i en plastpåse minst 30 minuter.
2. Trä upp räkorna på spett, men använd två spett för att lättare kunna vända dem. Torka av dem och grilla på rätt hög värme 1 1/2—2 minuter på varje sida. Ta av från gillen och låt vila någon minut.
3. Pensla spetten med chilisåsen och servera tillsammans med en fräsch sallad eller ­nykokt jasminris.
Gott till är en sås på matlagningsyoghurt, ingefära och sweet chilisås. Blanda efter tycke och smak.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!