Marinerade gröna linser

2 dl gröna linser1,5 l vatten1 tsk salt50 g gul lök (1 liten )4 msk matolja1 stor vitlöksklyfta1/2 grön paprika1/2 röd paprika1 tsk färska ingefära eller 1/2 tsk mald3 tsk vinäger eller citronsaft

Mat & dryck2006-06-15 17:43
Gör så här: Rensa och skölj linserna och koka under lock i lätt salt vatten i 35-40 minuter eller tills de blir riktigt mjuka. Låt linserna rinna av i ett durkslag. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära fint och blanda i linserna.
Dra loss fröhuset ur paprikan. Dela den, skrapa ur fröna och skär i små fyrkantiga bitar och rör ner i linsblandningen.
Tillsätt matoljan, vinäger eller citronsaft, och blanda försiktigt. Kan mosas något. Smaka av med salt. Azifa serveras kallt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!