Marinerat revbensspjäll
(4 port)ca 1 kg tjockskuret revbens- spjällMarinad:saft av 1 apelsin, rivet skal av halva apelsinen, 2 msk soja, 3/4 tsk malen kanel, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, eventuellt 1-2 msk konjak.
Skåra den köttiga sidan på revbensspjället i fyrkanter. Lägg det på ett ugnssäkert fat med den beniga sidan upp. Pensla med marinaden.
Stek i ugn vid 175 grader ca 30 min.
Ta ut fatet och vänd spjället. Pensla igen.
Stek ytterligare i ca 1 timme fast nu med köttiga sidan upp.
Skär spjället i skivor. Späcka eventuellt spjället med katrinplommon. Gör hål i spjället med en kniv och stick in 10-12 katrinplommon.
Marinera och stek enligt ovanstående recept.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!