Marmorkaka
200 g margarin3 dl socker2 tsk vaniljsocker3 ägg4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 dl grädde2 msk kakao100 g hackad mörk blockchokladrivet skal av en väl tvättad apelsin
Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Blanda samman vetemjöl med bakpulver. Rör ner mjölblandningen tillsammans med grädden.
Ta undan 1/3 av smeten i en annan skål. Blanda den smeten med kakao, hackad blockchoklad och rivet apelsinskal.
Lägg ett lager ljus smet i en väl smord och bröad avlång form ca 1,5 l. Täck med chokladsmeten och sedan resterande ljus smet. Doppa en gaffel i lite vetemjöl och vänd runt med den i smeten.
Grädda i ugn vid 175 grader cirka 60 min.
Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!