Marockansk Tagine
(4 port) Tagine är en mustig och kryddstark köttgryta. En traditionell marockansk festmåltid bör innehålla minst en tagine. Lämpligt kött är skivor av lamm, bog eller rygg. Väljer man nötkött lämpar sig fransyska, rostbiff eller ytterlår. 600 g benfritt nötkött; bog, fransyska eller ytterlår 3 vitlöksklyftor 2 gula lökar olja 0,5 dl hackad färsk persilja 0,5 dl hackad färsk koriander 1 msk färsk riven ingefära (överbliven färsk ingefära kan frysas) 0,5 g saffran 1 krm cayennepeppar 0,5 tsk malen spiskummin 1 burk krossade tomater salt, peppar 1 påse kärnfria katrinplommon eller gröna oliver 1 msk sesamfrö
Låt sjuda under lock cirka 45 min. När några minuter av tillagningstiden återstår blandas katrinplommonen ner. Bryn sesamfröna i stekpanna i lite socker och olja. Strö över dem och bjud med couscous och eventuellt ett bröd.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!