Matiga mackor
(recept från Colour Kitchen i Uppsala)
smör
hackad isbergssallad eller vanlig sallat
3-4 tunna skivor prosciuttoskinka
gurka, tomat, paprika
ett par skivor mozzarella (cirka en halv centimeter tjocka)
1 msk pesto (går bra med den som finns färdig på burk)
Vegetarisk smörgås
(recept från Tea & Sympathy)
skivad tomat (rikligt)
sallad
gurka salt och peppar
1 msk grön olivkräm (finns på burk, där italienska delikatesser säljs)
2 skivor röd lök
Tonfisksmörgås med tomataioli
(recept från Wayne¦s coffee, rörorna beräknade för fyra smörgåsar)
sallad
paprika
tomatskivor
strimlad röd lök
Tomataioli: 1 dl lättmajonnäs,
2 klyftor vitlök, 1 msk vatten rörs ihop med majonnäsen för att den ska få en lättflytande konsistens, 3 droppar tabasco, salt och peppar, 1 burk krossade tomater, lägg i durkslag och pressa ut vätskan, 3 st färska tomater, dela, kärna ur och skär i små tärningar.
Blanda alltsammans.
Tonfiskröra: 4 kokta potatisar, skär i tärningar, 2 små burkar tonfisk i olja, 0,5-1 dl hackad purjolök, en stav selleri i små bitar, örtsalt och citronpeppar alfalfagroddar
solrosskott (el krasse, el strimlad rödkål)
finstrimlade färska morötter
Brie- och salamibaguette
(recept från Mr Sandwich)
en halv baguette (antingen vanlig eller med vetekli)
smör
40 g brieost
3 st skivor pepparsalami
Senapsmajonnäs: 2 delar majonnäs, 1 del vanlig senap
hackad isbergssallat
tomatskivor
smörgåsgurka
hackade svarta oliver
grovmalen svartpeppar
några droppar olivolja
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!