Matjessill med päron

(4 port)400 g matjessill i bitar1 rödlök, 3 salladslökar (den påminner om en liten purjolök, men är mer släkt med den gula löken)2 fasta päronSmaksättning: 0,5 msk spad från matjessillen, 2 tsk grovstött rosépeppar, 2 krm citronpeppar, 1 krm mald ingefära, 2 msk hackad dill (fryst), 2 msk hackad gräslök (fryst), 1 dl gräddfilGarnering: gräslöksstrån

Mat & dryck2002-03-21 00:01
Låt sillen rinna av ordentligt men spar 0,5 msk av spadet. Skala rödlöken och hacka den. Skär salladslöken i tunna ringar. Skölj, kärna ur och tärna päronen. Lägg sill, löksorter och päron i en skål. Blanda samman smaksättningen med gräddfil. Vänd ner detta i sillen. Täck över och ställ kallt några timmar eller över natt. Vänd om i sillen vid serveringen och garnera med några gräslöksstrån.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!