Matjessill

ca 4 port2 burkar matjessill a 200 g1 knippa persilja1 knippa gräslök2 dl gräddfilriven pepparrot helst färskGarnering: hårdkokta ägg, fint hackad rödlök, eventuellt kapris.

Mat & dryck2000-06-21 00:01
Låt sillen rinna av. Skär den i bitar om hela filéer köpts. Hacka persiljan och klipp gräslöken. Blanda med gräddfil och smaksätt med riven pepparrot. Varva sill med sås i en vid skål. Täck över och ställ kallt ett par timmar. Då sillen ska serveras garneras den med fint hackad rödlök, ägg i klyftor och eventuellt kapris. Enklare ändå: Matjessillen i bitar serverad med klippt gräslök och kall gräddfil, precis så enkelt som det ska vara. Eller gör ett fräs i lite flytande margarin/olja av strimlad färsk lökblast, tvättat rödskaligt äpple som kärnats ur och skurits i fina tärningar samt lite kapris. Häll detta avsvalnat över sill i bitar på sitt fat. Garnera med fint hackad rödlök och gärna hårdkokta ägghalvor. Kall gräddfil till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!