Matkornswok

Snabb och enkel vardagsmat.

Mat & dryck2012-03-15 09:00

Ingredienser:
Matkorn 100 g  
Olja, matolja eller sesamolja 1 msk
Blomkål, buketter 100 g
Broccoli, buketter 300 g
Röd lök, klyftor 70 g
Sockerärtor 100 g
Röd paprika, bitar 2–3 cm 110 g
Gul paprika, bitar 2–3 cm 110 g

Woksås ingredienser:

Vatten 3 dl
Sambal ½ tsk
Färsk ingefära, riven 2 tsk
Vitlök, finhackad ½ tsk
Rödvinsvinäger 1–1 ½ tsk
Socker ca 40–50 g
Lite salt
Maizena

Gör så här:
Woksås: Blanda alla ingredienserna till woksåsen utom maizenan i en kastrull. Låt koka i cirka 10–15 minuter. Smaka av om balansen syra/sötma är bra (den ska vara lite syrligare än man tror). Red till en konsistens av lös fruktkräm.
Koka matkornen i saltat vatten tills de är mjuka. Sila av vattnet och spola i kallt vatten. Skär och dela grönsakerna. Blanchera (skålla) blomkål och broccoli snabbt så att de blir en aning mjuka. Stek eller woka grönsakerna och matkornen. Ha i sockerärtorna och woksåsen på slutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!