Matvetesallad med kikärtor, grillad paprika och tomat

Ha kokt matvete i kylen och det går snabbt att fixa denna goda sallad! Passar som ensamrätt eller som tillbehör till det mesta. Ha gärna i lite smulad fetaost.(4 portioner) 2 dl matvete1 hönsbuljongtärning1 burk kikärtor, sköljda och avrunna1 strimlad liten rödlök1 grillad paprika på burk (ca 100 g), strimlad8 soltorkade tomater, strimlade12 kalamataoliver1 msk olja från burken med soltorkade tomatersalt, peppar1 avokado, tärnad½ påse (à 70 g) rucola, sköljd

Mat & dryck2009-06-18 07:00
Koka matvetet enligt förpackning tillsammans med en hönsbuljongtärning. Låt svalna. Blanda i kikärtor, rödlök, paprika, tomater och oliver. Smaka av med olja, salt och peppar. Vänd ner avokado precis innan servering och lägg upp salladen på en rucolabädd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!