Medelhavsgratäng med kyckling eller portabello (2 veg + 2 kött)

Vegobyte: Till gratängen serveras kyckling eller portabello gratinerad med chèvre. 10 potatisar1 vitlöksklyfta200 g färsk fänkål1/2 påse saffran1 tsk salt1 krm peppar1 tsk timjan30 svarta oliver2 dl vispgrädde2 dl mjölkKyckling eller portabello: 1 lime3 cm färsk ingefära1 msk sweet chilisåsnågra droppar flytande honung4 stora portabello-svampar2 kycklingfiléer75 g chèvre

Mat & dryck2003-10-02 17:03
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor och fänkålen i lite tjockare. Pressa vitlöken. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör om ordentligt. Lägg allt i en gratängform och grädda i nedre delen av ugnen i 40­45 minuter.

Kyckling eller portabello:
Riv ingefäran och gör en marinad av sweet chilisås, skal och saft av lime samt honung. Skär av foten på svamparna och marinera sedan hattarna, samt filéerna i cirka 30 minuter. Stek hattarna och filéerna. När de är näst intill färdiga läggs en bit chèvre ovanpå varje bit. Låt smälta och servera till Medelhavsgratängen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!