Medelhavssallad

(4-6 port)Välj tomatsort till salladen, gärna plommontomater. De är lite avlånga tomater med fast kött och lätta att skära i skivor. Därför lämpar de sig också bra att grilla.1 huvud rossisallat1 romansallat eller annansallat, men välja gärnaen med lite bitter smak0,5 purjolök, 1 rödlök4-5 mogna tomater1 gul paprika1-2 burkar tonfisk i vattennågra sardellfiléer3 hårdkokta ägg,svarta kärnfria oliverDressing: 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 dl olja, 2 krm salt, 0,5 krm nymald svartpeppar, 1,5 dl gräddfil, 1 pressad vitlöksklyfta, 1-2 tsk senap

Mat & dryck2001-05-17 00:01
Blanda samman dressingen och ställ kallt. Skölj sallaten och låt rinna av väl. Riv den i bitar. Skölj, snitta och strimla purjolöken fint. Skala och skiva rödlöken tunt. Skölj tomaterna och klyfta eller skär dem i skivor och dela på mitten. Skölj, halvera och kärna ur paprikan. Strimla den. Låt tonfisken rinna av. Skala äggen och klyfta dem. Blanda grönsakerna i en låg och vid skål. Dela tonfisken i mindre bitar och vänd ner. Lägg sardellfiléerna på salladen. Garnera med äggen runt skålens kant. Strö över oliver som ev halveras. Servera med dressing och vitt bröd att bryta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!