Mexikansk gryta

(4 port)500 g griskött utan ben tex skinka eller bog2 msk soja2-3 tsk chilipulver1 stor morot2 gula lökar1/4 rotselleri5 dl vatten + 1 köttbuljong tärning1 msk tomatpuré0,5 tsk salt2 vitlöksklyftor1 krm svartpeppar1 paprikaRedning:2 msk vetemjöl, 0,5 dl vatten.

Mat & dryck1998-11-25 13:11
Skär köttet i jämnstora bitar, ca 1,5-2 cm. Blanda grytbitarna med soja och chilipulver. Skala morot, lök och rotselleri. Skär moroten i slantar, lök och selleri i små bitar.
Koka upp vattnet med buljongtärningen i en kastrull.
Lägg ner grytbitarna i buljongen. Tillsätt morot, lök och selleri. Se till att buljongen hela tiden är sjudande. Blanda ner tomatpuré, salt, pressade
vitlöksklyftor och peppar.
Låt grytan sjuda under lock ca 20 min.
Skölj och kärna ur paprikan. Skär den i strimlor. Skaka ihop redningen. Rör ner den i grytan och blanda även ner paprikan.
Låt grytan sjuda ytterligare ca 5 min.
Bjud med kokt ris eller potatis, värmda majskorn från frys eller burk och gärna majschips som passar till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!