Mexikanska småpizzor

(20 st)Gör hela satsen och frys in. Eller gör en mindre sats av deg och fyllning.Deg: 50 g jäst, 5 dl vatten, 2 msk olja, 1 tsk salt, ca 12-14 dl vetemjölPålägg:750 g nötfärs1 gul lökolja/flytande margarin1 burk passerade tomater, ca 400 g1 dl vatten1 tsk paprikapulver, 1 msk färsk hackad oregano (eller 1 tsk torkad)salt, nymald svartpeppar1 burk mexikansk het salsa, ca 200 g2 dl riven ostTill garnering: färsk oregano

Mat & dryck2000-04-13 00:01
Smula jästen i degbunken. Ljumma vatten till 37 grader och häll det över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt olja, salt och vetemjöl till en smidig deg. Arbeta den seg och blank. Jäs övertäckt ca 30 min.
Gör pålägget. Skala och hacka löken. Fräs den och färsen i olja/margarin tills färsen får lite färg. Tillsätt tomater, vatten och kryddor. Låt puttra några minuter. Ställ såsen att kallna. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda igenom den. Kavla ut den till ca 1 cm tjocklek. Tryck ut småpizzor med ett dricksglas som mall (doppa glaskanten i mjöl). Lägg pizzorna på bakpappersklädda plåtar. Fördela och bred ut salsan på pizzorna. Fördela köttfärssåsen ovanpå. Strö över ost. Ställ dem att jäsa ca 30 min. Grädda pizzorna i ugn vid 250 grader ca 10 min. Garnera med färsk oregano. Man kan också mixa färsk oregano med lite olivolja och droppa över före servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!