Midsommarpassion - jordgubbstårta
Tårtbotten: 6 ägg3 dl socker1 1/2 dl varmt vatten1 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl potatismjöl3 tsk bakpulverJordgubbsfyllning:1/2 l mosade jordgubbar1-1 1/2 msk strösocker1/2 dl vispgräddePassionsfruktsfyllning: 8 st passionsfrukter4 st äggulor3/4 dl socker1 msk färskpressad citronsaftGarnering: 3 dl vispgräddeca 250 g jordgubbarcitronmelissev 1 passionsfrukt
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.
Jordgubbsfyllning: Mosa 1/2 l jordgubbar och blanda med socker och den vispade grädden.
Passionsfruktsfyllning: Gröp ur passionsfrukterna, lägg fruktköttet i en mixer och mixa med korta intervall så att kärnorna inte går sönder allt för mycket. Sila bort kärnorna.
Lägg äggulorna i en kastrull och tillsätt sockret, fruktköttet och citronsaften. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar och ta därefter kastrullen från värmen. Ställ åt sidan att kallna.
Gör tårtan: Dela botten i tre delar. Bre jordgubbsfyllning på en och passionsfruktsfyllning på nästa. Förbered gärna hit dagen före och låt tårtan stå och dra över natten.
Vispa grädden och täck tårtan runtom. Rensa jordgubbar och skriva och dekorerara tårtan med dem och citronmeliss.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!