Mild lökpastej

Ugn: cirka 150 grader3 stora gula lökar2 msk smör eller matolja3 ägg3 dl vispgrädde1 dl mjölk2,5 dl ströbröd, nyrivet av vitt brödMejram, salt och svartpeppar

Mat & dryck2006-12-21 00:00
Hacka löken ganska grovt och låt den sakta puttra mjuk i smöret eller matolja, i en stekpanna eller kastrull. Den ska inte ta färg!
Vispa äggen med grädden och mjölken och rör ner ströbrödet. Låt stå och dra i fem minuter.
Kör löken, mejram, salt och peppar i matberedare.
Rör i äggblandningen och häll upp allt i en smord avlång brödform (1,5 liter). Grädda patén i cirka en timme i ugn.
Pröva med en smal kniv mitt i smeten för att se om den stelnat. Låt den kallna i formen, gärna över natten.
Stjälp upp pastejen och skiva den före servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!