Minisemlor
(30 st)50 g jäst100 g margarin3 dl mjölk (eller 2 dl grädde + 1 dl vatten)1 dl socker0,5 tsk salt1 ägg0,5 tsk hjorthornssalt11-12 dl vetemjölPensling: uppvispat ägg
Fyllning: Riv 200 g mandelmassa. Vispa 3 dl vispgrädde. Skär av eller klipp upp ett lock. Gröp ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassa och lite av den vispade grädden. Fyll semlorna. Klicka eller spritsa grädde på toppen. Lägg på locket. Dofta över florsocker. Eller gör en glasyr av florsocker och vatten. Bred glasyren på locket. I stället för mandelmassefyllning kan inkråmet från bullarna blandas med kakaopulver, socker och lite av den vispade grädden. Locket
kan då, för att följa upp chokladsmaken, strykas med en glasyr gjord på florsocker med choklad (finns färdigblandat) och vatten.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!