Mjuk kaka med äppel- och ingefärssmak

100 g rumsvarmt margarin,1,5 dl farinsocker,2 ägg, vikt a ca 60 g,3,75 dl vetemjöl,1,5 tsk bakpulver,0,5 tsk mald ingefära,1,5 dl äppeljuice. Garnering: 100 g kesella, 1,5 dl florsocker, 0,5û1 tsk mald ingefära, 1û2 msk finhackad syltad ingefära.

Mat & dryck2000-02-09 23:59
Rör margarin och farinsocker så att det blir smidigt. Vispa upp ett ägg i taget och rör ner. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och mald ingefära. Rör ner mjölblandningen växelvis med juicen.
Lägg smeten i smord och bröad avlång form rymd ca 1,5 l. Grädda i ugn vid 175 grader 35-40 min. Låt kakan kallna. Rör samman kesella med florsocker och mald ingefära.
Bred detta på kakan och garnera med syltad ingefära.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!