Mjuk kaka med citron

150 g smör eller margarin1,5 dl socker1 ägg1 dl potatismjöl, 2 dl vetemjöl1 tsk bakpulverFyllning: 2 dl creme fraiche, skal av 1 citron, 1 msk citronsaft, 2 ägg, 1 dl sockerGarnering: florsocker

Mat & dryck2000-01-19 13:43
Smörj och bröa en rund form som är ca 23 cm i diameter. Rör smör och socker vitt och pösigt. Rör ner ägget. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Blanda ner det i smeten. Rör inte för mycket. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 10 min. Rör under tiden samman creme fraiche med skal och saft av citron, ägg och socker. Ta ut kakan och häll på fyllningen. Ställ in kakan och grädda ytterligare ca 30 min. Låt kallna. Sikta över florsocker. Kan dekoreras med frukt t ex druvor, kiwifrukt och nätt tinade hallon. Med frukt blir kakan lätt förvandlad till efterrätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!