Mördegspaj med fyllning av vit blockchoklad

Mördeg: 3 dl vetemjöl, 0,5 dl socker, 100 g margarin, 1 ägggulaFyllning: 300 g vit blockchoklad, 5 dl mellangrädde, 4 ägggulor (från ägg med vikt à cirka 60 g)

Mat & dryck2001-04-25 11:38
Gör mördegen i matberedare eller för hand genom att snabbt hacka ihop ingredienserna. Lägg degen i folie och låt ligga kallt cirka 30 min. Tryck/kavla ut degen och klä en rund pajform (lätt smord i botten) cirka 27 cm i diameter. Nagga botten tätt och tryck upp degen mot kanterna. Ställ i frysen cirka 20 min. Förgrädda i ugn vid 200 grader 6-8 min. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Bryt chokladen i bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med grädden. Smält på svag värme. Ta kastrullen från värmen och vispa ner gulorna. Häll blandningen (fyllningen är lös) i skalet. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Låt svalna och ställ kallt 2-3 timmar eller över natt. Garnera med hyvlad mörk choklad och rostad flagad mandel. Servera med sås gjord på lättsockrade hallon (från frys/tinade och mixade). Ställ eventuellt chokladpajen i frys 2,5 timme före servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!