Mormors russinkaka

200 g margarin2 dl socker3 ägg3,5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver4 dl russin2 tsk mald kanel1 dl hackad sötmandel, oskålladrivet skal och saft av 1 citron

Mat & dryck1998-11-30 11:05
Rör margarin och socker vitt och poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Blanda vetemjöl, bakpulver, russin, kanel och mandel.
Rör ner mjölblandningen i smeten och tillsätt också citronskal och saft (tvätta citronen noga i ljummet vatten).
Lägg den tjocka smeten i väl smord och bröad kransform cirka 1,5 l. Släta till ytan.
Grädda i ugn vid 175 grader 50û60 min.
Låt kakan kallna i formen innan den stjälps upp. Låt som sagt den mogna någon dag innan den skärs.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!