Morotskaka för mörkerskygga

(1 kaka) Auni Hamberg gör två kakor till festen i stället för en. Hon lägger glasyr över och mellan de två och dekorerar med spökmaränger, marsipanpumpor och spindlar i plast. 3 dl fint rivna morötter 1 dl flytande margarin2 dl strösocker1 lime (raspat skal + juice ) 2 ägg2 1/2 dl vetemjöl1 1/2 tsk bakpulver1 tsk kanel1 tsk vaniljsocker Glasyr: 200 gram philadelphiaost, 25 gram rumsvarmt smör, 2 dl florsocker.

Mat & dryck2003-10-29 22:05
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och margarin poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner morötter och limerasp. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål och blanda i smeten. Häll smeten i en smord bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. Häll limejuice över kakan. Blanda ihop glasyren och bre över kakan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!