4 dl vetemjöl
3,5 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
1 msk malen kanel
0,5 tsk malen muskotnöt
2 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl rapsolja/solrosolja
3 ägg
3 dl rivna morötter
3 dl hackade valnötter
Saffranscrème:
200 g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
0,5 g saffran
0,5 tsk citronsaft
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform med avtagbara kanter.
2. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet.
3. Tillsätt morötter och valnötter. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min. Låt kakan svalna något i formen och ta sedan bort kanten.
Saffranscrème:
Blanda ihop philadelphiaost, florsocker, citronsaft och saffran med en visp. Bred ut crèmen på kakan när den svalnat.