Morotskaka
3 ägg 1,5 dl socker1,5 dl farinsocker3,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat1 tsk mald kanel, 1 krm mald muskotnöt0,5 dl hackade hasselnötter eller pecannötter2 dl neutral olja4 dl fint rivna morötter (två stora vägde ca 200 g)Glasyr: 50 g smält margarin,250 g kesella gourmet,1 tsk vaniljsocker,1,5 dl florsocker.Ytterligare garnering om man så vill: rostad flagad mandel.Karamelliserade morotsband: 1 dl socker, hyvla av två morotsband och skär sedan längs med i smala strimlor.
Vispa äggen pösigt med strö- och farinsocker.
Blanda samman vetemjöl med bakpulver, bikarbonat, kryddor och hackade nötter. Blanda ner morötterna i äggsmeten. Vänd ner (rör inte) mjölblandningen varvat med oljan.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Låt kakan kallna helt.
Rör samman glasyren och ställ kallt.
Rosta mandeln. Till morotsstrimlorna kokas vatten upp med socker så att det löser sig.
Lägg ner dem och låt koka i 5 min.
Låt rinna av och kallna på hushållspapper.
Garnera sedan kakan med glasyr, mandel och morotsband.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!