Morotskaka

1 kakform med avtagbar kant240 g (4 dl) vetemjöl340 g ( 3,5dl) socker160 g (3 st) ägg250 g (2,5dl ) matolja 6 g (3,5 tsk) kardemumma8 g (2 tsk) bakpulver200g riven morot Toppning: 200 g smör200 g (2 dl) florsocker200 g Philadelphia ost

Mat & dryck2009-05-05 12:33
Vispa upp socker, ägg och matolja. Blanda i de torra ingredienserna och sist morötterna. Häll i smeten i en smörad form.

Bakas i 190 grader i ca 30-40 min. Känn efter med en kniv eller potatis sticka eller nått. Det ska inte fastna smet på den.

Toppning:
Vispa upp rumstempererat smör och floursocker. Rör i Philadelphiaosten.
När den har har svalnat så stryker du på toppningen och river på lite apelsinskal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!