Morotspaté

(6-8 port/ca 16 skivor)Gyllengul paté med morötter. Servera som ensamrätt med en sås. Lägg eventuellt till tunna skivor rökt skinka.1 kg morötter, vatten1,5 tsk salt eller 0,5 hönsbuljongtärning (eller grönsaksfond)1 krm nymald svartpeppar4 tsk potatismjöl4 ägg250 g kesella

Mat & dryck2000-10-05 00:01
Ansa morötterna och skär dem i bitar samt koka dem mjuka i vatten ca 15 min. Häll av vattnet och mosa morotsbitarna i mixer eller matberedare eller finhacka dem med kniv.
Blanda purén med salt (buljongtärning eller fond), peppar, potatismjöl, uppvispade ägg och kesella. Häll smeten i en avlång form (ca 1,5 l) som smorts och klätts med bak-plåtspapper i botten.
Grädda i ugn vid 175 grader ca 1 timme. Låt patén svalna eller kallna helt. Servera den i skivor på blandad sallatsbädd med till exempel en sås på kesella eller matlagningsyoghurt som smaksatts med rivet apelsinskal, en gnutta socker, nymald peppar och 1 krm malen ingefära.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!