Morotssoppa med ostsnittar
4 portioner1 kg morötter1 gul lök1 msk smör1 l varm hönsbuljongsalt och nymalen svartpepparSmaksättning: 1/2 urkärnad och hackad chili samt 1 tsk färsk riven ingefäraeller:1/2 tsk malen spiskummin och 1 kruka hackad färsk koriander eller:1/2 strimlad färsk basilikaOstsnittar:8 skivor grovt formbröd4 tsk senap (söt, stark, osötad spelar ingen roll)1 påse riven ost, valfri smak, 150 g1 msk smör att steka i
Gör så här: Skala och skiva morötterna. Hacka löken och fräs lätt i smöret tillsammans med valfri smaksättning. Observera att om du väljer färsk koriander eller basilika ska de tillsättas på slutet.
Häll på buljongen och koka morötterna mjuka. Mixa slätt med mixerstav och späd med lite buljong eller vatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
Bred senap på hälften av bröden, fördela osten över och lägg på resterande brödskivor. Skär de mitt itu. Hetta upp smöret och stek snittarna ett par minuter på varje sida. Tryck lätt med en stekspade så de håller ihop. Servera genast till soppan. Avsluta
med frukt.
Pris: Cirka 12 kronor per portion utan smaksättning och beräknat på att du har basvaror hemma som lök, buljong, senap och matfett samt salt och kryddor.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!