Denna rätt är lite mer matig, och kanske bäst passar som huvudrätt. Med musslor och något gott bröd att suga upp såsen med, kan du mata fyra hungriga vänner utan problem.
Ingredienser:
2 nät musslor (1 kg)
3 schalottenlökar
1/2 en färsk chili
4 tomater
3 dl grädde
3 msk crème fraiche
2 kryddiga korvar, som chorizo
persilja, efter eget tycke
1. Tvätta musslorna i kallt vatten och ta bort de som inte stänger sig.
2. Hacka schalottenlök och chili fint och skär tomaterna i tärningar.
3. Hetta upp lite olja och smör i en stor kastrull och fräs löken mjuk tillsammans med chilin. Tillsätt hackade tomater, grädde och crème fraiche och låt det hela sjuda i några minuter.
4. Skär korvarna i halvcentimeter tjocka skivor och stek dem medan tomat- och gräddblandning sjuder.
5. Lägg musslorna i tomat och crème såsen och koka under lock tills musslorna har öppnat sig.
6. Tillsätt korv och hackad persilja, rör om försiktigt och servera genast med färskt bröd.
Cavatips: En vällagrad cava Gran Reserva, eftersom cavans fyllighet och det större spektrum av dofter kommer att matcha den något komplexare musselrätten. Och glöm inte att välja din favoritblandning vad gäller druvor i cuvéen. Den här kvällen valde vi, Recaredo Brut nature 2006 195:- på systemet (nr 77697 måste beställa 6 flaskor).